понеделник, 6 май 2019 г.

Състояние на нормалност

Чистата българска красота
Плашещи ракови образования

Невероятната жена и неповторима актриса Виолета Гиндева ни напусна неочаквано навръх именния си ден на Цветница.
Не е нормално хората, които са емблема на нацията, да си отиват така незабележимо.
Не е нормално и в същото време куп измислени ВИП-ове, набедени актьори от сапунки, неадекватни и крадливи политики, плейбойчета, плеймейтки, миски и прочее сган да окупира публичното пространство, задушавайки всичко наоколо.
Погледнете Виолета Гиндева. Вижте снимките и от младостта. Погледнете колко красиво е остарявала. Запознайте се с титлата и на мис 1973 година.
Днешните миски, златокопачки и други кифли приличат на плашещи ракови образования и олдскул зомбита, родени в болна пост Плейбой фантазия в нечий бардак със стриптийз, в сравнение с подобна чиста, неподправена и земна хубост.
Погледнете крокодилите със силикони, зомбитата с лифтинг, пачите с екстейшъни, алчните за парите на дебелите чичковци-паричковци селянки с акцент и лоши зъби, които ни се пулят от ефира на всяка национална телевизи, от поредния боклукчав поп или чалга музикален клип, от прозорците на лукзони джипове и лимузини, паркиране пред лукзозни клубове и клубчета, в които никой не се забавлява особено, но за сметка на това парадира с това, което не е.
Намираме се в някакво ултрапросташко състояние на остра ненормалност. И в порядките, и във визиите, и в изкуството, и в политиката, и в начина си на живот, и във всичко.
Рязко ни подменят ценностите, обезценяват доброто и фетишизират откровени лайна, а ние сме призвани да ги поемем и да искаме още. Кенеф!
Факт, че днес реално нямаме суверинитет, нямаме икономика, нямаме истинска политическа класа, нямаме армия, нито полиция, нямаме кино, нямаме футбол, нямаме музикална сцена, нямаме избор, нямаме ценности, нямаме си нищо...
Точно затова все повече хора копнеят да постигнат някакво състояние на нормалност.
Да не чуват надута до дупка чалга всеки път щом отидат на заведение.
Да не се срамуват от политиците си, които се превърнаха в шутовете на Европа, но у нас се ширят безнаказано като бейове.
Да не мизерстват на ръба на екзистенц минимума, колкото и да работят, както и да творят, каквото и да са учили, каквито и стремежи да са таили в себе си.
Децата ни да не бягат масово в чужбина, прогонени завинаги от статуквото, а чужденците да избягват да стъпват тук като инвеститори или туристи, прогонени от същото това статукво.
Днешните момичета да не приличат на евтини курви от магистралата /щото то, нали, ако искаме евтина курва, на магистралата са по 20 кинта/.
Днешните момчета да не приличат на вчерашните батки с 20 грама мозък в тиквата.
Да не ни управлява мафия и да не ни газят страха и безизходицата.
Да не вадиш автоматично 5 лева и пишката си като видиш абитуриентка и да не се криеш от полицай, щом зърнеш униформа.
Да караме нормални коли по нормални пътища.
Да не ни крадат планините и морето.
Като кажем "Аз съм българин", да се чувстваме горди от това, а не гузно да навеждаме глави.
Това се нарича състояние на нормалност.
Останалото, дето го изживяваме днес, е просто мимикрия и имитиране на живот.