сряда, 24 октомври 2012 г.

Мозъчна операция по Facebook


DOCTOR сподели:
Здравейте и днес от скапаната болница! Чака ни сложна мозъчна операция и мисля, че ще е интересно за всички фенове на Facebook страницата ни тук. Така...Дай ми скалпела, говедо!
ASISTENT коментира:
Разбира се, заповядайте, докторе...
SESTRA 1 лайкна това.
Други 36 юзъри го лайкнаха също.
SESTRA 2 сподели снимка от джиесема си на първия разрез със скалпела.
Мъжът и, любовникът и, майка и, и други 22 лайкнаха това.
DOCTOR сподели:
Бах мама му! Потя се като прасе! Сестра, попий ми челото, вместо да щракаш тука с мобилния, ако обичаш, мърло такава!
SESTRA 2  коментира:
Разбира се, извинявам се - ето, докторе...
SESTRA 1 лайкна това.
SESTRA 2, SHEF_NA_BOLNICA, MUCI69 и MINISTAR_DESI_ATANASOVA го лайкнаха също.
ANESTEZIOLOG  сподели:
Доки, страшен си! Как само му отвя горната част на черепната кутия с електрическия трион - асистентчето голям зор ще види после да я пришие на мястото и, хехехе. И глей му мозъка на тоя - като грахово зърно - 100 пъти е по-малък от туморчето...
PATOLOG коментира:
Колеги, не губете кинтите на данъкоплатците! Дайте ми го насам!
GROBAR коментира:
Аз съм първи, да ме извинявате, вивисекционисти скапани, държавно платени!
NEKROFIL коментира:
В голяма грешка сте и двамата - парчето е мое!
666 анонимни лайкнаха това.
SESTRA 1 сподели снимка от джиесема си от шашардисаната физиономия на хирурга.
MINISTAR_DESI_ATANASOVA сподели:
И 20, и 200 милиона даваме за заплати на такива, а здравна реформа нанай.
SESTRA 1 лайкна това.
BOIKO_BORISOV коментира:
Внимавай в картинката, Десиславо, да не ти изстине и на теб министерското кресло...
SESTRA 1, SESTRA 2, ANESTEZIOLOG и други 456 лайкнаха това.
ANESTEZIOLOG  сподели:
Опа, ало, хей, колеги! Иска ли някой да опита от тази упойка, страшна е, казвам ви! На тоя пич вече като го гледам, май няма да му трябва, хихихи...
DOCTOR сподели:
Анестезиологчето, вместо да дрънкаш, му шибни на това диване още една двойна доза, че много шава и не мога да направя правилен отвор с бормашината в черепа, все се отмества към подезичната кост. Че съм и махмурлия, мамка му!
ANESTEZIOLOG коментира:
Да, докторе, веднага!
PALAVA_SESTRA лайкна това.
SESTRA 1 и SESTRA 2 коментираха:
Коя пък е тази кучка, мамка и?!
721 анонимни лайкнаха това.
DOCTOR сподели:
Тишина в скапаната операционна, че ще ви разгоня фамилията! Ще ви дам на Десислава Атанасова!
MINISTAR_DESI_ATANASOVA коментира:
Опа, айде сега, ако обичате...
3 432 лайкнаха това.
SESTRA 2 тайно сподели видеоклип от джиесема си как анестезиологът играе бавния танц на радостта с другата сестра, докато хигургът-махмурлия повръща в металическата кутия за стерилни инструменти, а пациентът с отворен череп се гърчи на хирургическата маса и повръща кръв.
21 454 лайкнаха това.
Във Facebook спонтанно възникна група „Не мъчете лекарите, вземете им дипломите и ги оставете да си ходят - то и без това здравното министерство не си върши работата!”, която за кратко време привлече 112 089 членове.
В отговор бе сформирана групата „Здравното министерство срещу групата „Не мъчете лекарите...”, чиито членове достигнаха до 42 /включително MINISTAR_DESI_ATANASOVA/ и числеността и не мръдна повече нагоре.
В същото време в социалната мрежа вече се организираше спонтанен Национален протест „И ние искаме от упойката на Анестезиолога!”, а 1 323 889 души заявиха, че ще присъстват на шествията в София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Каспичан идната събота под мотото „Горе на черешата!”.
DOCTOR сподели:
Айде... Споко... Повърнах... Пациентът още мърда... Говеда, дайте да довършваме скапаната операция, че в шест часа съм на голф с приятели.
SESTRA 1 лайкна това.
Други 2 236 юзъри го лайкнаха също.
SAPRUGATA_NA_DOCTORA коментира:
Къде каза, че отиваш в шест, копеле мръсно?! Мислех, че имате заседание на борда на директорите на болницата, мамка ти!
SESTRA 1 лайкна това.
Други 43 134  юзъри го лайкнаха също.
ANESTEZIOLOG коментира:
Баси, копелета... ъъъ... колеги... раста, ман, йо, Джамейка!... Тоя пич на хирургическата маса има адски як лилав оттенък на лицето, хохохо...
DOCTOR сподели:
Абе, говеда некадърни такива, аз що не ви...
В този момент обаче на страницата се появи надпис ERROR 404/NOT FOUND и вместо прякото излъчване на онлайн операцията в интернет изтече логото на АНОНИМНИТЕ, а след него и Новогодишното слово на Премиера за новата 2013 година, до която обаче оставаха цели два месеца, така че доста юзъри се зачудиха на далновидността на този мъдър, предвидлив и далновиден човек, който навсякъде и всякого огрява, дори и Мишо Шамара в Страсбург.
Докато юзърите се чудеха дали да лайкнат предстоящо-настоящата-минала премиерска реч за ЧНГ или да я игнорнат като едни разумни данъкоплатци, по сигнал на Асен Блатечки от сектор „Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП решиха проблема из корен като направо взеха и закриха целия Facebook, така че акциите на социалната мрежа на борсата се сринаха до дъното, а Марк Зукърбърг се цани на работа срещу 320 лева на месец в кол центъра на един от българските интернет оператори.
Че и трудно го взеха...
Нямаше добри препоръки, копелето...

д-р Камен Петров

понеделник, 22 октомври 2012 г.

Личен лекар по Фейсбук


Не съм от онези, които много плямпат или клюкарят, не съм бе, како Сийке, не съм от тях, но тези дни ме засърбя езика и аз да си изкажа здравно осигурителните проблеми.
Не съм от хората, които четат днешните централни вестници, да не си помислиш нещо, не съм, не ги поглеждам даже тези подлоги и газети иносказателни или пряко агитиращи, но оня ден случайно се зачетох в едно заглавие, проснато на вестникарската будка на ъгъла и се шашардисах, затова си отварям сега устата.
Джипитата, видиш ли, били преглеждали масово по телефона, пишат вестникарите. Брях, викам си! Евалла! Тия откриха топлата вода.
Моят личен лекар отдавна ги прави тези работи и такса не ми взема даже човека. Хипократова клетва един вид, висок професионализъм и ценене на хорското време, както и на персоналното ми отврашщение от миризмата на хлор, дезинфектанти и болнична храна.
Често ми звъни докито, спор няма.
„Ало? Как си, Петров, как си? Нещо проблеми тези дни с простатата, артрита, радикулита, стеатозата или менингита примерно? Не? Браво! Пий си витамините и си шест!”
Пия си ги, кво да правя. Не съм точно на шест, но да речем, към четири плюс някъде клони.
Мине не мине време, джипито пак звъни.
„Ало? Петров, изтича срокът, за да си направите профилактичен преглед. Може ли да ми кажете колко тежите, виждате ли добре и как сте с кръвното, щото нали - май имахте хипертония или...?”
Добре ми е кръвното, освен когато ми го вдигат жената, шефа или правителството, иначе оплаквания особени нямам.
Звъни ми и след официални и църковни празници, да не съм препил и натровил с евтин алкохол, при грипна епидемия зиме и температурни рекорди лете.
Малко обаче позагрубяха нещата, когато личният ми лекар откри това чудо на съвременната комуникация - скайпа.
Файндна ме, адна ме и ми прати рикуест за оторизация, копелето медицинско, здравеопазващо:
Hi, Petrov :-) Kak si? Az sum doki!
Кво да правя, дадох му оторизация. Личен лекар ми е все пак.
Ти знаеш, како Сийке, не съм от онези, дето по цял ден висят в нета, докато са на работа, и си уплътняват времето с чатове, фейсбуци, порно клипчета и запознанства с непознати страстни мадами, които в крайна сметка се оказват космати дебели мъже над 50-те... както и да е, не съм от тях, но дадох оторизация на доктора.
Почнаха се едни месиджи, едно чудо:
Dnes ima bezplatno izsledvane na kostnata plutnost...
Vseki vornik praviat Otvoreni vrati v Rodilnoto...
Utre e sroka za vaksinacia...
Imam nov lek za hemeroidi...
Не съм от онези хора, знаеш, дето з едното нищо игнорват юзъри от скайпа си, тъй че си го търпях, джипи ми е все пак, викам си, и той душа носи. Нека анализира, диагностицира, лекува, оперира, лоботомира, есхумира и аутопсира по интернет. 2012 година сме все пак, не Средновековието...
Един ден обаче на жена ми се появи едно неприятно възпаление... хм... знаете къде. Ща не ща, отворих скайпа и - какво мислите - джипито свети в зелено, онлайн значи. Обясних на докито с две думи проблема, той вика - изи, мен, няма проблем. Само смъкни гащине на жена си, щракни там с мобилния, после ми изпрати снимката по скайпа, формат джипек, знаеш, максимум 4 мегабайта.
Баси, викам си и технологиите, баси и чудото, ама смъкнах, снимах пратих - джипек, 4 мегабайта, въпаление като чудо...
И тъкмо му бях свикнал и на скайпа, и на докторските мераци и на всичкото и хоп - един ден докито ми цъфна в профила във Фейсбук и пак оторизация ми иска. Гледам - неговия профил като слънце - всичко си попълнил, само дето в годинките малко грешка беше направил и пишеше 33 вместо 55, но пък за профилна снимка си беше ковнал копнато и пейснато портретче на един манекен от Варна, само за Закона за авторското право и за тв клипчетата на оня типец Асен Блатечки.
С две думи, не съм от тях, не отказвам на близки хора, най-малкото пък медицински лица - оторизирах го.
Продължихме така известно време.
Джипито продължи вещо да ни лекува - и по телефона, и по скайп, и по Фейсбук. Хонорарите му ги внасях всяко пето число от месеца в банковата светка. Пито-платено. Няма губене на време, вдишване на микроби по болниците, лоши миризми.
Само че един ден джипито ми се включи и пише:
Zdraveite, Petrov! Kak ste?! :-) Nared li e nadbubrechnata jleza? Imate li bolki pri urinirane? Ne? Bravo! Vijte obache kakvo... Zagrijen sum sled poslednite izsledvania za sexualnia vi jivot i reproduktivna sposobnost... Sublechete, znachi, onova sexi parche... aaa... toest - jena vi, i zapochvaite da pravite sex, ama zdrav... Napravete tova, tova i tova, izpolzvaite tazi i tazi poza, posle svurshete edi kude si i mi pratete klipcheto po YouTube, mpeg ili avi format, maksimum 20 megabaita golemina. Okey?!...
Тогава вече, знаеш, леко се притесних. И за дереджето на здравно осигурителната ни система, и за психическата лабилност на личния си лекар, и за съмнителното предимство човек да контактува по телефона и по интернет, вместо като дядо ми и баба ми - очи в очи. Защото тогава и здравеопазването е било здравеопазване, и комуникацията - комуникация, и сексът - секс...
Не като сега, брат.

Камен Петров

Бел.авт. Всички случки и герои в горния разказ са полуизмислени. Авторът се дистанцира рязко от лирическия герой и жена му. Джипито на автора не използва горепосочените методи и е истински професионалист. не като някои други...