сряда, 13 февруари 2013 г.

Приказка за васектомията


Живял и още си живее живота, пред девет земи в десета, през десет царства в единадесето, през Боянските ливади, че и насред тях, но всъщност прекалено близо до нас, за да живеем нормално самите ние, един сатрап.
Царството се казвало Замунда, а сатрапът - Бате Банана.
Легендите гласят, че навремето Бате Банана не бил прост диктатор като сега, а баш шеф на пожарната в родното си село в подножието на планините.
Според преданията, после той станал даже дженерал на банда въоръжени с копия бабаити и дори бил личен пазвантин на бившия сатрап на банановата република.
Днес обаче Бате Банана ни управлява нас, а други пазванти го пазят него от всенародната обич.
Че и има защо.
Има, братя съплеменници първобитни, защото Бате Банана не дава банани за малките ни деца, тоест дава само по 1/3 банан на бебче и като станат на 4 годинки, ги дава на мисионерите, да ги учат на ум и разум и още на вярност към сатрапа.
Има, защото копиеносците на Бате банана дават за без пари плажовете и планините на Замунда на приближени вождове да папат, да застрояват и да рушат природата, а простите замундски граждани да нямат къде да опънат една тръстикова рогозка и да правят тен.
Има, защото БУДИЗМА не е характерен за нашите земи и хич не ни е по вкуса, особено практикуван за службите.
Има, защото Замунда няма нужда от магистрали между палмите, а от банани, евентуално хляб, не зрелища.
Има, защото не яде лук, а замундци само това ядат /евентуално/, а джиповете от ескорта му пръскат с рядка кал тръстиковите им колиби.
Един ден обаче сатрапът се натъкнал насред пасището в Боянските ливади на един Биволь.
Уплашил се.
Разгневил се.
Размахал копието и дошли пазвантите.
-         Муууу, Буда!- измучал Биволь - А сега накъде?!
Накъде, решил ПиАр-ът на сатрапа. Измислил му атентатор - щели да го нанижат на копията, да го бухат с боздуганите, такива неща, нищо, че по принцип Бате Банана се движел с бронирани каруци и десетина тежко въоръжени пазванти наоколо. Ама, нищо - нали трябва да се отклони общественото замундско внимание от липсата на банани в републиката, от масовата емиграция в съседните бананови държави, от смъртността, престъпността, корупцията, афрофондовете и лапането им, и прочее…
И тогава, скъпи съплеменници, бил създаден нелегалния Замунда Банана Бенд. Скоро обаче пазвантите го закрили, закрили и интернет страницата му…
А авторът на тези редове реши да си направи васектомия. Стига сме им раждали деца, за да ги убиват бавно, а? Защото ние си обичаме любимите момичета и ще умрем за децата си. Но не и за държава като тази. На никаква цена.
Ако не на себе си, поне на банановото правителство да им я направят по Здравна каса тази васектомия, за да не ражда повече малоумни закони.
Ако не, аз ще им я платя.
На кредит естествено.
До там са ни докарали.
Амин!

П.П. За да не забравя, добре е да си изрежа и гласните струни. Не знам как се казва операцията и колко струва, но иначе няма как да мълча удобно…